Szaftos gombapaprikás
Hozzávalók:
-
50 dkg csiperkegomba
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
1 púpos ek tyúkzsír
-
1 kisebb pritamin paprika
-
1 kisebb paradicsom
-
1 csapott kk só
-
1 nagy csipet bors
-
1 tk őrölt pirospaprika
Elkészítés:
A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a vöröshagymát nagyobb kockára, a paprikát apró kockára, a gombát vékony fél karikára, a paradicsomot nagyobb darabokra vágjuk. A hagymát a felhevített zsíron üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, pár percig együtt pirítjuk, majd a gombát is rászórjuk. Ízesítjük a fűszerekkel és felengedjük 0,5 dl vízzel. Fedő alatt addig főzzük, míg a gomba megpuhul. Ha még marad rajta víz, a fedőt eltávolítja hagyjuk kicsit lepirulni. Melegen, nokedli vagy főtt tészta körettel kínáljuk.
Szuper gyors gomba vacsora
Hozzávalók:
-
1 fej hagyma
-
1 cikk fokhagyma
-
kakukkfű
-
tejszín vagy tejföl
-
petrezselyem
-
gomba
Elkészítés:
Egy fej hagymát kicsit megdiszteltem, adtam hozzá 1 kicsi cikk fokhagymát, a gombát és a kakukkfüvet, mikor megfőtt felöntöttem tejszínnel, ha nincs tejföl is jó. Ekkor kóstolom, ízlés szerint sózom, borsozom. Ezzel is felforraltam. Végül megszórtam apróra vágott petrezselyem levéllel.
Finomfőzelék sült virslivel
Hozzávalók:
-
1 konzerv zöldborsó és bébi répa
-
2 ek. liszt
-
2 ek. cukor
-
1 pici só
-
1-2 dl tej (amennyit felvesz a liszt)
-
6-8 virsli
-
olaj
Elkészítés:
Olajon megpároljuk a lecsepegtetett zöldségeket. Rászorjuk a lisztet, cukrot és a sót, majd felöntöm tejjel. Elkavarom és sűrűsödésig főzőm. Ezalatt egy serpenyőben olajat hevítek és megsütöm a virsliket.
|