Levesek     Szárnyas ételek     Italok     Tartósítás     Egyéb

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
CSS Codes
Szárnyas ételek

Borzas szelet

Hozzávalók:

  • 8 közepes szelet csirkemell
  • 1 kk só

Bundához:

  • 3 nagyobb krumpli
  • 1 közepes tojás
  • 1 kk só
  • 1 nagy csipet őrölt bors
  • 1 kk házi fokhagymakrém
  • 3 púpos ek liszt

Forgatáshoz:

  • 2 púpos ek liszt

Sütéshez:

  • Olaj bőven

Tálaláshoz:

  • tejföl
  • fokhagyma
  • sajt

Elkészítés:

A hús szeleteket alaposan megtisztítjuk, vékonyra klopfoljuk és meghintjük sóval. A krumplikat megtisztítjuk, meghámozzuk, majd pépesre reszeljük. Hozzáadjuk a tojást, a fűszereket, a lisztet és jól összeforgatjuk. Egy tálkába szórjuk a lisztet. Az olajat felforrósítjuk. A melleket először a lisztben forgatjuk meg, majd a krumplis tésztában és a forró olajban mindkét oldalukat világos barnára sütjük. Ekkor a bunda elég kemény, de ha konyhai papírtörlővel bélelt fedeles jénaiba tesszük a husikat, mire az utolsó kisül, megpuhulnak. Fokhagymás tejföllel megkenve és reszelt sajttal bőven megszórva kínáljuk. Sült hasábbal vagy párolt rizzsel, melegen kínáljuk.

Brassói aprópecsenye csirkéből

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkecomb filé
  • 2 db Knorr Tyúkhúsleves-kocka
  • 4 db sárga héjú burgonya nagyobb
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 3 dkg füstölt kenyérszalonna
  • 1 evőkanál olaj
  • olaj a krumplisütéshez

Elkészítés:

Egy nagyobb lábost, félig töltve vízzel tegyünk fel melegedni erős lángon. A krumplikat hámozzuk meg és tegyük az enyhén sózott forrásban lévő vízbe, főzzük 5-7 percig. Közben a szalonnát vágjuk kisebb kockákra, és egy serpenyőben süssük ki a zsírját. Ezalatt a fokhagymát aprítsuk fel, a húst vágjuk kisebb kockákra A tyúkhúsleves kockát 1 evőkanál olajban dolgozzuk el krémes pasztává egy evőkanál segítségével. A Knorr tyúkhúsleves összetett, kerek ízei kiválóan egészítik ki a csirkecomb ízét. Keverjük hozzá a kockázott húst. A szalonna kisült zsírjának nagyját kanalazzuk le. Tegyük a forró serpenyőbe a húst és pirítsuk nagy lángon 2-3 percig, majd csökkentsük a lángot. Adjuk hozzá a felaprított fokhagymát is. Pirítsuk tovább a húst közepes alacsony lángon, amíg megpuhul, és közben süssük meg az előfőzött krumplit. Finomhangoljuk frissen vágott petrezselyem zölddel, csípős paprikakrémmel.

Tipp: Ezzel a módszerrel igazán ízletes Brassóit készíthetünk. A kockában rejlő, komplex tyúkhúsleves alapíz pirulás közben átjárja a húst így a végeredmény remek lesz.

Brokkoliszószos csirkemell masnitésztával

Hozzávalók:

  • 80 dkg csirkemell filé
  • 3 ek olaj
  • 1 kk só
  • 1 nagy csipet bors
  • 25 dkg brokkoli
  • 5 dkg margarin
  • 2 ek liszt
  • 2 dl tej
  • 10 dkg sajt
  • 1 nagy csipet só
  • 1 csipet bors
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • 1 kk házi fokhagymakrém
  • 25 dkg masni tészta

Elkészítés:

A csirkemellet alaposan megtisztítjuk és felkockázzuk, hagyjuk lecsöpögni. 3 ek olajat hevítünk, amin a husit fehéredésig pirítjuk. Felöntjük kb. 0,5 dl vízzel, meghintjük a sóval, borssal és fedő alatt puhára pároljuk. A brokkolit egész apró rózsáira szedjük, átmossuk és sós lobogó vízbe kb. 8-10 perc alatt épp roppanósra főzzük. Hideg vízre rakjuk, leszűrjük és hagyjuk lecsöpögni. A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, lecsöpögtetjük. A margarint egy tálkában kis lángon felolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, majd a forró tejet fokozatosan adagolva sűrűre főzzük. Közben ízesítjük a sóval, borssal, szerecsendióval, fokhagymakrémmel. Belereszeljük a sajtot és kavargatva hagyjuk felolvadni. Óvatosan beleforgatjuk a lecsöpögött brokkolit és hagyjuk átmelegedni. A masni tésztát tányérra szedjük, halmozunk rá a csirkéből, végül kanalazunk rá a brokkoli szószból.

Csirkemell Dubarry módra

Hozzávalók:

  • 4 nagy szelet csirkemellfilé
  • 2 nagy csipet só
  • nagy csipet őrölt bors
  • 2 ek olaj
  • 1 kisebb fej karfiol fele
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 5 dl tej
  • 1 kk só
  • csipet őrölt bors
  • késhegynyi őrölt szerecsendió
  • 15 dkg sajt

Elkészítés:

A karfiol rózsákat sós vízben roppanósra főzzük, hagyjuk lecsöpögni. A sajtot lereszeljük. A melleket vékonyra klopfoljuk, egy közepes méretű tepsit 2 ek olajjal kikenünk és belefektetjük a húsokat. Meghintjük sóval, borssal. Ráhalmozzuk a karfiolrózsákat. A margarint mérsékelt lángon felolvasztjuk, csomómentesre keverjük benne a lisztet, majd a tejet fokozatosan adagolva sűrűre főzzük. Közben fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval (legközelebb zúzok bele 2-3 gerezd fokhagymát is). A sűrű mártást a karfiolos húsra kanalazzuk. Megszórjuk a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 35 perc alatt megsütjük.

Csirkemell óvári módra

Hozzávalók:

  • 5 nagyobb szelet csirkemell filé
  • 25 dkg csiperkegomba
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2-3 ek olaj
  • 1 kk só
  • 2 csipet bors
  • 10 nagyobb szelet csirkemell sonka (kb. 20 dkg)
  • 15 dkg óvári sajt (lehet trappista is)

Elkészítés:

A megtisztított melleket lecsöpögtetjük, ha vastagabbak, kicsit kiklopfoljuk. Egy olajjal kikent tepsibe vagy jénaiba fektetjük. Meghintjük kevéske sóval, borssal. A vöröshagymát felkockázzuk, 2 ek olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a megtisztított, csíkokra vágott gombát. Meghintjük egy csipet sóval, borssal és fedő alatt kb. 15 perc alatt megpároljuk. Víz nem szükséges külön hozzá, mert a gomba enged annyit, amiben megpuhul. A kész gombát a husikra halmozzuk. Ráfektetünk 2-2 szelet sonkát. A lereszelt sajttal betakarjuk a sonkákat. A husik közé kanalazunk 4 ek vizet. Alufóliával lefedve, előmelegített sütőben 220 fokon hőlégkeveréssel 30 percet puhíjuk. Majd az alufóliát eltávolítva 10 percet pirítjuk, amíg a sajt szépen megbarnul a tetején, a hőmérsékletet 200 fokra csökkentve. Melegen, krumplipürével vagy párolt rizzsel kínáljuk.

Csirkemellel töltött lángos

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 24 dkg tejföl
  • kb 3 dl tej (a tésztához annyi tejet adjunk, hogy könnyen kezelhető legyen, de ne ragadjon)
  • cukor

Töltelékhez:

  • 50 dkg csirkemell
  • 2 fej lilahagyma

Páchoz:

  • mustár
  • gyros fűszerkeverék
  • íz-és húsvarázs
  • gulyáskrém

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. Összegyúrjuk és hagyjuk kelni. A csirkemellet apró kockákra vágjuk, bepácoljuk az ízlés szerint készített pácba. Kis idő múlva olajban megpirítjuk a húst. A tésztát kinyújtjuk, kisebb darabokat veszünk belőle, ráhelyezünk egy evőkanál húst és egy evőkanál lilahagymát. Összehajtjuk a lángost és bő, forró olajban kisütjük. 9 db lett belőle.

Cukkinis csirkepaprikás

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell filé
  • 3-4 ek olaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 kk őrölt pirospaprika
  • 1 csapott kk só
  • 0,5 kk őrölt bors
  • 1 ek házi darált paprika
  • 1 közepes paradicsom
  • 1 kisebb cukkini fele

Elkészítés:

A megtisztított csirkét felkockázzuk és hagyjuk kicsit lecsöpögni. A zöldségeket megtisztítjuk, a vöröshagymát kockára vágjuk. Az olajon üvegesre pároljuk, majd a húst fehéredésig pirítjuk rajta. Meghintjük a sóval, borssal, pirospaprikával, hozzáadjuk a darált paprikát, az apróra vágott paradicsomot. Kevéske vízzel felöntjük, majd fedő alatt addig főzzük, míg a csirke meg nem puhul. A cukkinit egész apróra kockázzuk, és ha már puha a hús és elfőtt róla a víz, akkor hozzáadjuk és pár percig együtt pirítjuk. Melegen, kifőtt tésztával kínáljuk.

Fokhagymás tejben pácolt grillezett csirkemell

Hozzávalók:

  • 2 kisebb csirkemell filé
  • 1 nagy csipet só
  • 1 nagy csipet bors
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl tej
  • 2 ek olaj

Salátához:

  • 6-7 nagy jégsaláta levél
  • 1 kígyóuborka harmada
  • 2 db retek
  • 1 kisebb piros kaliforniai paprika fele
  • 1 kisebb szál sárgarépa
  • 1 szál újhagyma
  • 5 szem koktélparadicsom

Öntethez:

  • 2 dl tejföl
  • 1 nagy csipet só
  • 1 csipet bors
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A melleket alaposan megtisztítjuk, és hosszában kettévágjuk. A fokhagymákat összezúzzuk és bedörzsöljük vele a melleket. Meghintjük sóval, borssal. Egy edénykébe rakjuk és felöntjük annyi tejjel, hogy épp ellepje. Pár órára hűtőbe rakjuk, de még jobb, ha előző este bepácoljuk. Az öntethez a tejfölbe zúzzuk a megtisztított fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek. A melleket kiemeljük a tejből és leitatjuk róluk a tejet. Egy öntött vas grill serpenyőt felforrósítunk 2 ek olajjal. A mellek mindkét oldalát 5-5 perc alatt közepes lángon megsütjük. Amíg sülnek a husik, minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A sárgarépát finomra reszeljük, a retket és az uborkát fél karikára, a paprikát kockára, az újhagymát karikára vágjuk. A koktélparadicsomokat negyedeljük. A jégsalátát egy tányérra tépkedjük, és tetszés szerint ráhalmozzuk a zöldségeket. A grillezett csirkével és a fokhagymás öntettel kínáljuk.

Fokhagymás-petrezselymes panírban sült csirkecsíkok

Hozzávalók:

  • 2 nagyobb csirkemell filé
  • 1 kk só
  • 10 dkg fokhagymás-petrezselymes panírmorzsa
  • 3 kisebb tojás
  • 10 dkg liszt
  • Olaj a sütéshez

Elkészítés:

A megtisztított csirkét vékony, kb. 2*8 cm nagyságú csíkokra vágjuk. Meghintjük sóval és hagyjuk kicsit állni. Ahogyan a rántott hús elkészítésekor, három tálkát készítünk. Az első tálkába a lisztet szórjuk, a másodikba a tojásokat kicsit felverjük, a harmadikba a fűszeres morzsát rakjuk. A csirkecsíkokat megforgatjuk először a lisztben, majd a tojásban, legvégül a fokhagymás morzsában. Bő olajban, közepes lángon pár perc alatt pirosra sütjük. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni. Melegen, sült krumplival és fokhagymás tejföllel kínáljuk.

Grillezett csirkemell egyszerűen

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemell filé közepes
  • 2 db Knorr Tyúkhúsleves-kocka
  • 3 evőkanál olíva olaj vagy napraforgó olaj

Elkészítés:

A Knorr kockákat nyomkodjuk szét 1 evőkanál olíva olajjal (olíva olaj hiányában napraforgó olajat is használhatunk, de az ízélmény egészen más). Majd lazítsuk fel 2 evőkanál olíva olajjal. Jól kenjük be vele a csirkehúst, majd hagyjuk pár percig állni. Közepesen forró faszén fölött süssük a csirkemellet. Grillezés előtt csöpögtessük le róla a felesleges olajat, különben előfordulhat, hogy a parázsló faszénre lecsöpögő olaj füstölni kezd, így megégetheti, összekormozhatja a húst. A hús egyik oldalát süssük 4-6 percig, majd fordítsuk meg és süssük a másik oldalát is 4-6 percig. Ha bevágtuk és széthajtottuk a csirkemellet, akkor ennél rövidebb idő szükséges. Hogy szaftosabb, zamatosabb grillezett csirkemellet kapjunk, inkább hagyjuk vastagon, egyben a filét, mint hogy vékony szeleteket vágunk belőle. Tipp: Csirkecomb grillezésénél 12-15 percet számoljunk oldalanként, csirkeszárnynál 2-3 percet

Gyros tál

Hozzávalók:

  • 2 közepes csirkemellfilé
  • 1 púpos ek gyros fűszerkeverék
  • 1 csipet só
  • 0,5 dl olaj
  • 50 dkg krumpli
  • 0,5 fej jégsaláta
  • 1 sárga paprika
  • 1 zöld pritamin paprika
  • 1 piros pritamin paprika
  • 1 közepes fej lila hagyma
  • 1 szál újhagyma
  • 6-7 szem koktélparadicsom
  • 8 közepes szem krumpli

Elkészítés:

A megtisztított csirkemelleket kb. 1 cm vékony csíkokra vágjuk, lecsöpögtetjük. Meghintjük kevés sóval és gyros fűszerkeverékkel, jól összeforgatjuk, és kicsit félrerakjuk. A krumplikat meghámozzuk, csíkokra vágjuk. Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, a lila hagymát negyed karikára, az újhagymát karikára, a paprikákat kisebb darabokra, a paradicsomokat kettévágjuk, a jégsalátaleveleket összetépkedjük. Egy serpenyőben kevéske olajat forrósítunk, a husikat fehéredésig pirítjuk rajta. Fedő alatt addig pároljuk, míg megpuhulnak (nekem kb. 15 perc volt). Víz nem szükséges alá, mert a husi ereszt elegendő levet. A krumplit olajban kisütjük, konyhai papírtörlőn hagyjuk lecsöpögni a felesleges olajat, majd meghintjük kevéske sóval. Ízlés szerint a tányérra rendezzük a krumplit, husikat és az előkészített zöldségeket. Fokhagymás tejföllel meglocsolva kínáljuk.

Hentes tokány

Hozzávalók:

  • 1 csomag  tészta
  • 60 dkg csirkemell 
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 10 dkg póréhagyma
  • 10 dkg gomba
  • 10 dkg savanyú uborka
  • 0.5 dl olaj
  • 3 dl tejföl
  • 1 ek. mustár
  • 1 ek. ketchup
  • őrölt feketebors

Elkészítés:

A húst és a szalonnát vékony csíkokra vágjuk. Megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket. Vékonyra metéljük a gombát, fél karikákra vágjuk a pórét, és vékony csíkokra a savanyú uborkát. Az olajon megpirítjuk a szalonnát, majd rátesszük a húst és 4-5 percet pirítjuk. Ez után tesszük rá a hagymát, majd 2 perc múlva a gombát. Összepirítjuk ismét 4-5 percig. Rátesszük a mustárt, ketchupot, sót, borsot, jól összerázzuk, és végül a tejfölt és kevés vizet. Összeforraljuk és tálaljuk. A tésztát bő, sós forró vízben kifőzzük a tasakon leírt ideig, majd szűrjük, és öblítés nélkül összekeverjük kevés olajjal, majd vagy összekeverjük a raguval, vagy mellé tálaljuk

Káposztás tészta sült csirkemellel és gombával

Hozzávalók:

Káposztás tészta:

  • 1,5 kg káposzta legyalulva
  • 0,5 kg tészta
  • 2 ek só
  • 3-4 ek olaj
  • bors

Sült csirkemell:

  • csirkemell
  • bors
  • pirospaprika

Sült gomba gomba:

  • bors
  • pirospaprika
  • petrezselyem
  • gomba

Elkészítés:

Káposztás tészta: Olajon megdinsztelem a sózott, borsozott káposztát. Mikor már majdnem kész megfőzőm a tésztát. A tésztát hozzákeverem a káposztához és egy kicsit össze főzöm.

Sült csirkemell és gomba: Befűszerezem a gombát és a csirkemellet. Majd állni hagyom, míg dinsztelem a káposztát. Mikor elkezdem főzni a tésztát, akkor ráérek felrakni sülni. Forró, bő olajban megsütöm.

Kijevi csirkegolyó

Hozzávalók:

Csirke golyóhoz:

  • 1 kg csirkemell filé
  • 1 tk só
  • 0,5 kk őrölt bors

Töltelékhez:

  • 25 dkg reszelt sajt
  • 5 dkg margarin
  • 1 tojás sárgája
  • 3 kisebb gerezd fokhagyma
  • 1 kis csokor friss petrezselyemlevél
  • 1 nagy csipet só

Panírozáshoz:

  • 15 dkg liszt
  • 2 nagyobb tojás
  • 10 dkg zsemlemorzsa

Sütéshez:

  • olaj bőven

Elkészítés:

A csirkemellet ledaráljuk és sózzuk, borsozzuk. Diónyi golyókat hengergetünk belőle. (Eredeti recept szerint 30 db-ot, nekem csak 25 lett belőle.) A sajtot egy tálkába reszeljük, hozzáadjuk a tojás sárgáját, a szobahőmérsékletű margarint, belezúzzuk a megtisztított fokhagymát, az előzőleg apróra vágott, friss petrezselyemlevelet és sót. Jól összedolgozzuk, és apró golyókat formázunk belőle. A húsgolyót ellapítjuk, egy apró sajtgolyót teszünk a közepébe és csinos gombóccá sodorjuk. Három tálkát készítünk. Az elsőbe a lisztet szórjuk, a másodikba a tojásokat kicsit felverjük, a harmadikba pedig a zsemlemorzsát rakjuk. A fenti sorrendben bepanírozzuk a megtöltött golyókat. Egy magasabb edényben olajat forrósítunk, ami a golyókat ellepi és közepestől picit kisebb lángon kb. 7-9 perc alatt szép barnára sütjük őket. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni. Azonnal, melegen tálaljuk.

Krémsajtos bundában sült csirkefalatok

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell filé
  • 1 csapott kk só
  • 0,5 kk őrölt bors

Bundához:

  • 2 közepes tojás
  • 125 g krémsajt
  • 0,5 dl olaj
  • 1 nagy csipet só
  • 300 g liszt
  • 2,8 dl tej

Sütéshez:

  • 7 dl olaj

Elkészítés:

Az alaposan megtisztított csirkemellet kb. 1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk. A masszához a tojásokat a krémsajttal simára keverjük, majd a sót, az olajat, a lisztet is hozzáadjuk, végül a tejet fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes tésztát kavarunk, ami sűrűbb, mint a palacsinta tészta, de hígabb, mint a nokedli. A hús darabokat beleforgatjuk, és addig hagyjuk állni, míg egy magasabb falú serpenyőben jól felforrósodik az olaj. Egy villa segítségével a csirkedarabokat egyesével kicsit lecsöpögtetjük, majd a forró olajba helyezzük. Így nem állnak össze az egyes husik, hanem szépen egyesével közepes lángon világos barnára sülnek. Konyhai papírtörlőre szedve hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni. Érdemes több adagban kisütni és a közben lecsöpögő tésztabuborékokat kihalászni az olajból, hogy ne ragadjon rá a következő adag husira. Kínálhatjuk különböző mártogatósokkal, például kapros-krémsajtos mártogatóssal, de a kisült falatkákat megcsorgathatjuk kevés mézzel és megszórhatjuk némi szezámmaggal is.

Magyaros palacsintabundában sült csirkemell

Hozzávalók:

  • 10 kisebb szelet csirkemell filé
  • só a fűszerezéshez

Bundához:

  • 6 púpos ek liszt (kb. 12 dkg)
  • 2 tojás
  • 1 csapott kk só
  • 1 púpos tk magyaros fűszerkeverék
  • kb. 1,2 dl tej
  • 6-7 dkg liszt a forgatáshoz
  • olaj bőven a sütéshez

Elkészítés:

A melleket alaposan megtisztítjuk és kiklopfoljuk. Meghintjük sóval. A bundához a lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a fűszerkeveréket, a tojásokat és lassan elkezdjük kavarni. Folyamatosan adagoljuk hozzá a tejet. Annyit, hogy sűrű, csomómentes masszát kapjunk. Olajat forrósítunk. A husikat megforgatjuk a lisztben, majd a sűrű masszában. Hagyjuk kicsit lecsöpögni a felesleget, sőt egy kanállal kicsit le is húzhatjuk a husiról, mert különben nagyon vastag lesz a bunda. Forró olajban, közepestől picit kisebb lángon szép pirosra sütjük mindkét oldalukat. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni. Érdemes a kisült husikat egy fedeles jénaiba vagy alufóliával lezárt edénybe tenni, így mire az utolsó darab is kisül, a többi meleg marad, és kicsit átgőzölődik, a bunda is puha, omlós lesz.

Medvehagymás tejben pácolt grillezett csirkemell

Hozzávalók:

  • 2 kisebb csirkemell filé
  • 1 nagy csipet só
  • 1 nagy csipet bors
  • 6-7 nagyobb medvehagyma levél
  • 1,5 dl tej
  • 2 ek olaj

Salátához:

  • 6-7 nagy jégsaláta levél
  • 1 kígyóuborka harmada
  • 2 db retek
  • 1 kisebb piros kaliforniai paprika fele
  • 1 fehér húsú paprika fele
  • 1 kisebb szál sárgarépa
  • 1 szál újhagyma
  • 1 kisebb lila hagyma
  • 1 kk szezámmag

Öntethez:

  • 2 dl tejföl
  • 1 nagy csipet só
  • 1 csipet bors
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A melleket alaposan megtisztítjuk, és hosszában kettévágjuk. Meghintjük sóval, borssal. Egy edénykébe rakjuk és felöntjük annyi tejjel, hogy épp ellepje. Beletépkedjük a tiszta medvehagyma leveleket és jól összeforgatjuk. Pár órára hűtőbe rakjuk, de még jobb, ha előző este bepácoljuk. Az öntethez a tejfölbe zúzzuk a megtisztított fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek. A melleket kiemeljük a tejből és leitatjuk róluk a tejet. Egy öntött vas grill serpenyőt felforrósítunk 2 ek olajjal. A mellek mindkét oldalát 5-5 perc alatt közepes lángon megsütjük. Amíg sülnek a husik, minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A sárgarépát durvára reszeljük, a retket és az uborkát fél karikára, a kaliforniai paprikát kockára, az újhagymát, a fehér paprikát és a lila hagymát karikára vágjuk. A jégsalátát egy tányérra tépkedjük, és tetszés szerint ráhalmozzuk a zöldségeket. Meghintjük szezámmaggal. A grillezett csirkével és a fokhagymás öntettel kínáljuk.

Mézes-mustáros csirkemell

Hozzávalók:

  • 0,5 kg csirkemell
  • kevés étolaj
  • 5 dkg vaj
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint fekete bors
  • ízlés szerint cayenne őrölt bors
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál mustár
  • 1-2 lapos evőkanál liszt
  • 0,5 liter tej

Elkészítés:

Ezt a receptet nagyon sokféleképpen ellehet készíteni. Amit most megosztok a 16 éves fiam készítette el. Wokban készült. A kockára vágott csirkemellet és ahogy ő fogalmazta a julienre vágott sárgarépát kevés olajban és a vajban pirította, addig amíg a hús kifehérdett, majd ezt követően hozzáadta a fűszereket, picit pirította még és ezután jött a méz és a mustár. Jól összekeverte, majd a liszttel megszórta és ráöntötte a tejet, sűrűsödésig főzte. A tej helyett főzőtejszínnel is készíthető, nekünk most nem volt itthon, így a tejjel pótoltuk és tökéletes lett! Köretként rizst tálaltunk mellé. Jó étvágyat hozzá!

Mustáros csirkecombok serpenyőben

Hozzávalók:

  • 4 db csirkecomb
  • 2 ek mustár (púpozott)
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 10 dkg mangalica szalonna (vagy bacon)
  • 1 közepes db vöröshagyma
  • 2 kk kakukkfű
  • 1.5 dl fehérbor
  • 2 dl tejföl
  • 2 teáskanál mustár

Elkészítés:

Először bepácoljuk a csirkecombokat: mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk és megkenjük két evőkanál mustárral, majd félretesszük őket. (Nyilván minél többet áll, annál jobb, de nem muszáj előre elkészíteni, így is finom lesz.) A szalonnát felkockázzuk, és serpenyőben (aminek van teteje is) zsírjára pirítjuk, majd szűrőlapáttal kivesszük, és félretesszük. Nagyjából két evőkanál zsírnak kell a serpenyőben maradnia. Ha több lenne, akkor kiveszünk belőle, ha kevesebb, akkor teszünk még hozzá, és az apróra vágott hagymát 6-7 perc alatt megpirítjuk benne. Hozzáadjuk a kakukkfüvet, és további 1-2 percig pirítjuk, majd szűrőlapáttal úgyszintén kivesszük, és a szalonnához tesszük. Két darab csirkecombot ugyanebbe a serpenyőbe beleteszünk, és nagy lángon mindkét oldalukat barnára pirítjuk, és kivesszük. Ugyanígy teszünk a maradék két combbal, majd szintén félretesszük. A serpenyő alatt közepesre állítjuk a lángot, és óvatosan beleöntjük a bort. Vigyázzunk, mert először fröcskölni fog, de a lényeg, hogy utána folyamatosan kavargassuk, hogy minden pörzsanyagot feloldjuk a serpenyőben, mert ettől lesz jó íze! Ha az alkohol elpárolgott, akkor jöhet bele vissza a hagyma és a bacon, majd a csirkecombok, és rátesszük a serpenyő fedelét, majd alacsony lángon 15-20 percig főzzük, amíg teljesen meg nem puhul a hús. Ha a hús kész, akkor kivesszük, és egy tányérra rakjuk. A tejfölt összekeverjük két kiskanál mustárral, és a szafthoz adjuk. Ha nagyon sűrű lenne, akkor tegyünk hozzá kevés vizet is. 1-2 percig forraljuk, majd visszatesszük a combokat, megszórjuk friss kakukkfűvel a tetejét, és tálalhatjuk is. Én burgonyapürét készítettem hozzá.

Paprikás csirke 15 perc alatt

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell filé vagy comb
  • 3 db Knorr Pörköltízesítő kocka
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 pohár tejföl kicsi
  • 40 dkg száraztészta pl. szarvacska

Elkészítés:

Melegítsük fel a tészta főzővizet, majd főzzük ki a tasakon olvasható utasítások szerint. Eközben a kockákat 1 evőkanál olajban dolgozzuk el krémes pasztává egy evőkanál segítségével. Lazítsuk a pasztát 2 evőkanál olaj hozzáadásával, majd kenjük be a csirkemell szeleteket a fűszeres olajjal.Süssük ki egy forró serpenyőben, további olaj hozzáadása nélkül, 1-1 percig mindkét oldalát. Keverjük ki a tejfölt 2-3 evőkanál meleg vízzel a fűszeres olaj elkészítéséhez használt edényben. Öntsük az elősütött csirkemell szeletekhez, és időnként megkeverve pároljuk lassú tűzön 5-7 percig. Tálaljuk a közben megfőtt szarvacskával. 

Rántott csirkemell töltve

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemell filé
  • 4 szelet trappista sajt
  • 4 szelet bacon
  • 2 db hegyes erős paprika

A panírozáshoz:

  • finomliszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

A sütéshez:

  • étolaj

Elkészítés:

A csirkemelleket szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk. A paprikát karikákra vágjuk. Mindegyik csirkemellre teszünk 1-1 szelt bacont, trappista sajtot és 4-5 karikacsípős paprikát. A csirkemelleket összehajtjuk, lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, és bő olajban kisütjük. Köretnek zöldséges rizst készítettem mellé. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Rizses hús

Hozzávalók:

  • 1 közepes csirke mellfilé
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 5 ek olaj
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 1 kk só
  • 0,5 kk őrölt bors
  • 50 dkg rizs

Elkészítés:

A csirkemellet alaposan átmossuk, apróra kockázzuk, kicsit hagyjuk lecsöpögni. A vöröshagymát megtisztítjuk és kockára vágjuk, az olajon üvegesre pároljuk. Rádobjuk a csirkemellet és fehéredésig pirítjuk. Rászórjuk a paprikát, a sót, a borsot. Felengedjük annyi vízzel, hogy épp ellepje és fedő alatt puhára főzzük. A rizset sós vízben puhára főzzük, majd hideg vízzel átmossuk, hagyjuk lecsöpögni. A megpuhult hús a lecsöpögött rizzsel összekeverjük, majd kicsit rámelegítünk. Savanyú uborkával kínáljuk.

Roston sült csirkés vitaminsaláta

Hozzávalók:

  • 2 kisebb csirkemell filé
  • 1 nagy csipet só
  • 1 tk grill fűszerkeverék
  • 1,5 dl tej
  • 0,5 dl olaj

Salátához:

  • 6-7 nagy jégsaláta levél
  • 1 kígyóuborka harmada
  • 2 db retek
  • 1 kisebb piros kaliforniai paprika fele
  • 1 kisebb sárga paprika fele
  • 1 kisebb szál sárgarépa
  • 1 szál újhagyma
  • 1 kisebb fej lila hagyma

Öntethez:

  • 2 dl tejföl
  • 1 nagy csipet só
  • 1 csipet bors
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A melleket alaposan megtisztítjuk, és hosszában kettévágjuk. Meghintjük a sóval és grill fűszerkeverékkel. Egy edénykébe rakjuk és felöntjük annyi tejjel, hogy épp ellepje. Pár órára hűtőbe rakjuk, de még jobb, ha előző este bepácoljuk. Az öntethez a tejfölbe zúzzuk a megtisztított fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek. A melleket kiemeljük a tejből és leitatjuk róluk a tejet. Egy magasabb falú serpenyőt felforrósítunk kevéske olajjal. A mellek mindkét oldalát kb. 10 perc alatt közepes lángon pirosra sütjük. Amíg sülnek a husik, minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A sárgarépát finomra reszeljük, a retket és az uborkát fél karikára, a piros paprikát apróbb kockára, az újhagymát, a sárga paprikát és a lila hagymát karikára vágjuk. A jégsalátát egy tányérra tépkedjük, és tetszés szerint ráhalmozzuk a zöldségeket. A forró csirkével és a fokhagymás öntettel kínáljuk.

Sonkás-újhagymás csirkeszelet

Hozzávalók:

  • 6 nagyobb szelet csirkemell
  • 1 csapott kk só
  • 1 tk grill fűszerkeverék
  • 3-4 ek olaj a sütéshez
  • 2 szál újhagyma a zöld szárával együtt
  • 10 dkg pulykasonka (vagy csirkemellsonka, vagy bármilyen felvágott)
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 2 ek reszelt parmezán sajt (vagy trapista)
  • 3,5 dl tejföl
  • 1 tojás
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors

Elkészítés:

A csirkemell szeleteket alaposan megtisztítjuk, kicsit lecsöpögtetjük, vékonyra klopfoljuk. Meghintjük sóval és grill fűszerkeverékkel. Egy serpenyőben 3-4 evőkanál olajat hevítünk, amin a husik mindkét oldalát pár perc alatt elősütjük. A szeleteket egy közepes tepsibe fektetjük. A megtisztított újhagymát karikára vágjuk. A felvágottat apróra kockázzuk. Egy tálban a tejfölt elkeverjük a tojással, a sóval, borssal, majd hozzáadjuk az újhagymát, a sonkát, a parmezánt és a reszelt sajt felét. Jól összeforgatjuk és az elősütött husikra halmozzuk. A maradék reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőbe toljuk, ahol 35 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük. Melegen, krumplipürével, párolt rizzsel esetleg friss salátával kínáljuk.

Sült csirkemell 15 perc alatt

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell filé 4 db közepes
  • 2 db Knorr Tyúkhúsleves-kocka
  • 3 evőkanál olaj
  • gyors rizs 3 személyre
  • 1 db sárgarépa közepes

Elkészítés:

Főzzük ki a rizst annak tasakján olvasható utasítások szerint. Eközben a kockákat 1 evőkanál olajban dolgozzuk el krémes pasztává egy evőkanál segítségével. Lazítsuk el a pasztát 2 evőkanál olaj hozzáadásával , majd kenjük be a csirkemell szeleteket a fűszeres olajjal.Süssük ki serpenyőben, további olaj hozzáadása nélkül, mindkét oldalát kb. 3-3 percig, de közben időnként megfordítva. Pihentessük a kisült hússzeleteket 2-3 percig. Eközben hámozzuk meg a répát, reszeljük le a reszelő nagylyukú oldalán és a visszamaradt ízletes zsiradékon röviden futtassuk át. Keverjük össze a kifőtt rizzsel. 15 perc alatt tálalhatjuk is ezt az ízletes sült csirkemellet.

Szilvás rozés csirkemell

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb csirkemell
  • só, bors
  • 2-3 ek. vaj a sütéshez
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tejföl
  • 30 dkg szilva
  • 1 ek. citromlé
  • 3 ek. cukor
  • 1/2 tk. őrölt szegfűszeg
  • 1/2 tk. őrölt fahéj
  • 1 dl száraz vagy félszáraz rozé
  • 1/2 ek. keményítő
  • 30 dkg kisebb szemű burgonya
  • friss kakukkfű

Elkészítés:

A csirkemellet felszeletelem, sóval és borssal fűszerezem. A tejfölbe egy gerezd fokhagymát reszelek és bekenem vele a csirkemelleket, majd legalább fél órára hűtőbe teszem az egészet. A burgonyákat megmosom, és egy fazékba teszem, felöntöm vízzel, megsózom, majd a forrástól számítva 30 percig főzöm. A megfőtt krumplikat megpucolom és félbe vágom. Egy nagyobb tepsit kivajazok, az egyik felébe sorakoztatom a megpucolt krumplikat, egy kis vajat vágok rájuk, majd sóval, borssal és kakukkfűvel fűszerezem. A pácolt csirkemelleket a krumplik mellé helyezem, 200 fokosra előmelegített (gázsütő 4-es fokozat) sütőben 10 percig sütöm, majd letekerem a hőfokot 180 fokosra (gázsütő 2-es fokozat) és még további 20-25 percen keresztül pirítom. Amíg a csirkemell és a krumpli a sütőben sül, elkészítem a rozés szilvaöntetet. Ehhez először a szilvát megmosom és kimagozom, egy serpenyőbe teszem, hozzákeverek 2 ek. vizet, a citromlevet, a cukrot, a szegfűszeget, a fahéjat és a bort, majd 5 percen keresztül, közepes lángon forralom. Közben belenyomom a fokhagymát is, és egy kis borssal ízesítem. A keményítőt kikeverem fél dl vízzel, a szilvás szószhoz keverem és összeforralom.

Tejszínes fokhagymás szelet

Hozzávalók:

  • 6 szelet csirkemell vagy pulykamell
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • kb 3-4 gerezd zúzott fokhagyma
  • só,bors
  • 2-3 ek liszt
  • 1 tk pirospaprika

Körethez:

  • 6 nagyobb burgonya
  • 3 ek olvasztott vaj
  • rozmaring
  • zúzott fokhagyma

Elkészítés:

A csirkemellet sózom, borsozom és pirospaprikás lisztbe forgatom. Egy lábasban vajon hirtelen elősütöm a húsokat, legyen egy kis színe. Visszateszem a lábasba mindet, öntök alá kb 1 dl vizet és a fokhagymával elkevert tejszínt. Készre párolom. A körethez: A burgonyát megpucolom, feldarabolom, sós vízben éppen csak puhára főzöm. Lecsöpögtetem. Egy hőálló tálba rakom őket és olvasztott vajjal meglocsolom a tetejüket, megszórom rozmaringgal. Forró sütőben megsütöm pirosra. Ahogy kivettem a sütőből zúzott fokhagymával átforgatom. Azonnal tálalom.

Tejszínes-mustáros csirkemell szelet

Hozzávalók:

  • 300 g csirkemell szeletek
  • egy közepes fej hagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1-2 dl tejszín
  • 1-2 ek mustár
  • bors
  • olaj

Elkészítés:

Olajon megdinsztelem a hagymát és a fokhagymát (mikor félig kész a hagyma) rápakolom a hús szeleteket. Mikor megsült a husi és a hagyma felöntöm a mustárral elkevert tejszínnel. Sózom, borsozom és ebben a tejszínes szószban megfőzöm :)

Toszkán csirkeragu

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirkemellfilé
  • 15 dkg csiperkegomba szeletelve
  • 6 db koktélparadicsom
  • 1 dl tejszín
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 kk oregano
  • 1 kevés őrölt bors
  • 1 tk zúzott fokhagyma
  • paradicsompüré
  • 4 ek. olaj
  • 1 ek étkezési keményítő
  • 1 kk citromlé
  • 1 tk fűszerpaprika

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk és olajon megpirítjuk, a feldarabolt mellfilével. A paradicsomokat félbe vágjuk, majd félre tesszük. Hozzáadjuk a fokhagymát, majd paprikával fűszerezzük. Sózzuk, borsozzuk, majd a gombát is hozzáadjuk. 5 percig kevergetve pároljuk, majd belekeverjük a paradicsompürét és a citromlevet, majd oregánóval ízesítjük.(Én frisset használtam hozzá),de a szárított is megteszi. 10 percig főzzük, majd 250 ml vizet a tejszínnel és a keményítővel összekeverünk és a raguba vegyítjük. Melegítsük tovább, majd és 3 percig forraljuk még.Végül adjuk hozzá a félbevágott koktélparadicsomokat. Ha szükséges sózzunk még utána.

Zöldséges csirkeragu

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell filé
  • 1 db cukkini
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 3 db paradicsom
  • 2 szál újhagyma
  • 2 db sonka
  • hagyma
  • 1 mk szárnyas fűszerkeverék
  • 1 mk őrölt bors
  • 1 mk só
  • 1 csipet cayenne-i bors
  • 5 cl olíva olaj

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk,megmossuk és a csirkemellel együtt vékony csíkokra vágjuk. A csíkokra vágott csirkemellet sózzuk,borsozzuk,megszórjuk cayenne-i borssal és szárnyas fűszerrel. Ráöntjük az olíva olajat,átforgatjuk és a hűtőbe tesszük egy órára. A csirkemellet serpenyőben vagy wokban nagy lángon átpirítjuk, majd kiszedjük és félre tesszük. A serpenyőben megpirítjuk a zöldségeket is. Visszatesszük a csirkét,összekeverjük a zöldségekkel,ízesítjük ha szükséges. Köretnek rizst adhatunk mellé. Jó étvágyat kívánok hozzá!

 

Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?